HIPERTENSIÓ ARTERIAL
La hipertensió és una condició que comporta certs riscs per al pacient. Per a lluitar contra l'aparició de les complicacions que
poden estar augmentant i per ajudar a controlar aquestes condicions, els següents factors són de gran importància.
-Deixar de fumar.
-Evitar begudes gaseoses de tot tipus, incloent-hi l'aigua mineral, begudes energètiques i refrescos de gas.
-Evitar bicarbonat sòdic, Alkaseltzer, pastilles anti-àcid comprimits, etc.. Si necessiteu medicaments anti-àcid, consulti al seu metge.
-Llegir les etiquetes dels embolcalls dels aliments, i evitar aquelles que contenen sodi (Na, NaCl, NaCl).
-Per cada cinc quilos de pes que es perd, la pressió diastòlica baixarà uns 10 mmhg i la pressió sistòlica 15 mmhg, això pot
donar-li una idea de la importància que té el baixar de pes.
-És molt important fer exercici. Hauria de fer un esforç per caminar uns quants Kilòmetres per dia, també això ajudarà a perdre pes.
-Evitar situacions d'estrès i de tensió. La paciència i la tolerància ajuden a mantenir la seva pressió arterial baixa.
Aliments que cal evitar:
Embotits (salami,xoriço, salsitxa, etc...). Brous concentrats de carn, olives, conserves, (tomàquets, etc.). Pols de llevat, peix salat (anxova, arengada, bacallà, etc.). Menjars amb una gran
quantitat d'espècies. (Pebre es permet).Bacó, salses (soja, salsa perrins, mostassa, Ketchup, etc.). Patates fregides, nachos, galetes, ametlles i cacauets salats, etcètera.
Pa normal, (molts forns de pa fan pa sense sal), els aliments fabricats (normalment tenen un alt contingut amb sal).