CÀNCER
Coses que podem fer per a reduir la incidència del càncer.
1) EVITAR O LIMITAR CERTS ALIMENTS:
Carns processades
Carn vermella
Menjar ràpid
Aliments rics en greixos i menjar processat de tot tipus
Sucres. El sucre és un component que gairebé tots els productes d'alimentació processats porten
Midons.
Begudes dolces.
Consum d'alcohol.
2) Control del pes.
El sobrepès està relacionat amb com a mínim 12 tipus diferents de càncer: càncer d'ovari, pròstata, estómac, gola i càncer de boca, recte i còlon, càncer de mama en dones postmenopàusiques, vesícula biliar, ronyó, càncer d'esòfag, pàncrees i úter.
3) SER FÍSICAMENT ACTIU.
La gran importància de l'activitat física regular.
4) UNA DIETA ADEQUADA.
Intentar consumir una dieta rica en verdures, fruites, cereals integrals i fesols. La fibra és important com ho són també els aliments frescos. Tracta d'aconseguir el seus nutrients de totes les maneres, principalment d'aliments frescos.
5) LA LACTÀNCIA
L'OMS recomana que els infants han de ser exclusivament alletats els primers 6 mesos de la seva vida, continuant així fins a 2 anys de vida, però al mateix temps que s'inclou aliments complementaris apropiats.
6) Evitar tabac
Fumar pot causar càncer gairebé a qualsevol lloc del seu cos, incloent-hi:
Sang (leucèmia mieloide aguda),
Bufeta
Coll uterí
Còlon i recte (enllaç)
Esòfag
Ronyó i pelvis renal
Laringe
Fetge
Pulmons
Boca i gola
Pàncrees
L'estómac
Tràquea, bronquis i pulmó
7) evitar l'exposició excessiva al sol.